Training framing in politiek en bestuur

 Wie de taal beheerst, die wint. In de ‘grondwet’ van politiek en bestuur is dat artikel 1! En framing is daarbij het krachtigste instrument.  Bent u de eerste met het slim, beeldend en aansprekend framen van een boodschap, dan gaan anderen daarin mee. Maar als uw politieke tegenstander nu als eerste een sterk frame gebruikt? Dan staat u voor de uitdaging om te reframen. En wanneer u als eerste een belangrijk item kunt framen in de campagne, hebt u een belangrijke voorsprong. Framen – belangrijke techniek en vaardigheid om te kennen en te beheersen in de politieke praktijk, té belangrijk om aan anderen over te laten!

 

Wanneer is het zinvol?

Framing is feitelijk niets anders dan bewuste betekenisverlening door woorden en beelden om daarmee te sturen op de interpretatie van die woorden door uw toehoorders. Dus als u sturing wilt geven aan hoe uw boodschap overkomt, dan is het belangrijk om een krachtig, aansprekend en beeldend frame te bedenken. En dat kunt u leren. Zodat u sterker staat in het debat, in uw presentatie, in uw politieke wervingsboodschap. En als bestuurder brengt u uw beleid veel sterker over het voetlicht met een effectief frame dat blijft hangen in het geheugen van burgers en media. Ook kunt u leren wat te doen als anderen uw boodschap framen op een manier die u niet wilt: het reframen. Dat is niet makkelijk, wel mogelijk en misschien nog wel belangrijker!

Flitstraining

Investeer in uzelf, in de fractie en het bestuur, in het campagneteam.  Niet in een lange opleiding of uitgebreide cursus. In een snelle, praktische ‘flits-training’. Leg in één dag de basis voor een grotere effectiviteit van uw werk. Leer in kleine groepen van ervaren docenten, gepokt en gemazeld in politiek en bestuur. Uw eigen casuïstiek pakken we erbij en het praktisch oefenen krijgt alle ruimte. En natuurlijk is het voor ons onbelangrijk wat uw politieke wortels zijn: iedereen in politiek en bestuur die de ambitie heeft om beter te worden is van harte welkom! Meer weten over actuele trainingsdata? Neem contact met ons op!

 

 Meer weten over framing? Lees het inspiratie-artikel over framing! Zie ook media- en presentatietrainingen en strategisch mediabeleid!