Adviesvaardigheidstraining

Inhoudelijk vakmanschap is essentieel maar niet meer voldoende voor vele beroepsbeoefenaren. Vooral in overheid en dienstverlening moeten de professionals dat ‘tweede beroep’ ook uitstekend weten te beheersen: het beroep van adviseur. Klanttevredenheid staat of valt met de adviesvaardigheid van de deskundige, zonder die vaardigheid blijven resultaten achter, is de opdrachtgever ontevreden, komt de inhoud onvoldoende over het voetlicht, daalt de waardering voor de beroepsbeoefenaar en beschadigt zelfs de werkrelatie. Het vak van adviseur is boven alles een praktijkvak: het is te leren door het te doen, door het te begeleiden via coaching én door het te trainen in zo levensecht mogelijke setting.

Wanneer is het zinvol?

De adviseur krijgt adviezen niet goed overgebracht bij de opdrachtgever. De opdrachtgever is ontevreden, wil proactiever, invoelender en meer op maat bediend worden. Er is twijfel aan de kwaliteit van de adviezen maar ligt dat aan de inhoud? De noodzakelijke soepele werkrelatie lijdt schade, er is te weinig transparantie, het vertrouwen kalft af. Uw opdrachtgever is veeleisend, verschilt in stijl met u, u begrijpt elkaars werelden en prioriteiten niet, u komt er samen niet uit. Of u treedt in een totaal nieuwe functie met een belangrijke adviestaak: hoe doe je dat dan?
Het achterblijven van resultaten in adviesrelaties kunnen vele verschillende oorzaken hebben, uiteenlopende vormen aannemen en gevolgen hebben. Wij geloven daarom niet in algemene adviesvaardigheidstrainingen die voor iedereen zouden passen! De Regt Strategie & Communicatie biedt adviesvaardigheidstrainingen op maat voor uw specifieke vraag, doel en context. Daarbij zetten we, indien nodig, ook acteurs in om uw praktijksituatie zo levensecht mogelijk te kunnen trainen. Met praktische tips en persoonlijke feedback. En zo nodig opgevolgd door personal coaching.

Opdrachten (voor zover niet vertrouwelijk)

Adviesvaardigheid bestuursadviseurs Bridge opleidingen (2016)
Bijeenkomsten adviestechnieken bestuursadviseurs Gemeente Tilburg (2015)
Training advies- en gesprekstechnieken Parnassia (2013)
Training adviesstijlen en –vaardigheden Gemeente Zuidplas (o.a. 2010)
Workshop conflictstijlen en –vaardigheden Woonstad Rotterdam (2010)
Training adviesvaardigheden communicatieteam Gemeente Heusden (2008)
Diverse modules adviesvaardigheden in coachingsprogramma’s

 Interesse in enkele voorbeelden van projecten? Klik dan hieronder!