Projecten Projecten

Coaching versterkt prestatie en positie

Situatie

De adviseur is ambitieus en wil zichzelf echt verbeteren. Met zijn leidinggevende komt hij overeen dat hij nog stappen kan zetten in met name zijn gesprekstechnieken en adviesvaardigheden. Dat zal zijn effectiviteit aanzienlijk kunnen vergroten. Trainingen zijn daarvoor te algemeen van aard, het gaat om deskundigheidsvergroting die past bij hem als persoon en professional en bij de specifieke context van zijn werkomgeving.

Vraag en activiteiten

De adviseur vraagt De Regt Strategie & Communicatie om hem te coachen voor een half jaar. We benoemen de doelen en stellen een werkagenda op. Ook spreken we een aantal observaties af in verschillende adviesrollen. De adviesrelaties en enkele actuele dossiers worden doorgenomen en knelpunten daarin benoemd en geanalyseerd.

Resultaten

Met de eerste tips en ‘handelingsalternatieven’ in een actuele casus gaat de adviseur gelijk aan de slag. Hij koppelt tussentijds de resultaten terug en ziet al snel dat hij meer resultaat boekt in zijn adviesrelaties. We bespreken sommige lastige situaties grondig voor en observeren hem enkele keren in de praktijk. Zijn positie wordt sterker en dat bouwt aan zelfvertrouwen! Een aantal vaardigheden zal duurzame aandacht van hem verdienen omdat het lastig is om niet na verloop van tijd in minder effectief gedrag terug te vallen. Maar daar helpen diverse tips goed bij.

Meer weten over coaching? Over trainingen? Klik dan hieronder!