Projecten Projecten

Ook teamgeest groeit door adviestraining

Situatie

De gemeentelijke afdeling communicatie is onlangs versterkt, na een fusie en het afscheid van enkele adviseurs. Er is behoefte aan één stijl van adviseren, aan een steviger positie in de organisatie, aan verdere opbouw van vertrouwen bij het bestuur en het ambtelijk management. Daarover kun je gaan praten ‘op de hei’ maar je kunt ook samen je deskundigheid en vaardigheden vergroten. Dat schept ook teamgeest en vergroot het zelfvertrouwen!

Vraag en activiteiten

Het afdelingshoofd vraagt De Regt Strategie & Communicatie om een trainingsprogramma op te stellen, de training te leiden en haar bovendien te coachen in haar rol tijdens de training en daarna. Met de opdrachtgever samen verzamelen we de actuele casussen, benoemen de succes- en faalfactoren van de adviseurs in hun relaties met de interne opdrachtgevers en stellen we de doelen vast. Op basis daarvan maken we het trainingsprogramma. We ontwikkelen enkele levensechte casussen en zetten een trainingsacteur in de rol van opdrachtgever. Voor de diverse onderdelen maken we praktische checklists en tips.

Resultaten

De training is intensief en soms zelfs emotioneel, wanneer de casus én de nagespeelde opdrachtgever confronterend levensecht zijn. Hoe ga je daarmee om? Hoe blijf je klantgericht en toch stevig in je deskundigheid en positionering? Hoe haal je er het beste uit voor de organisatie? Met gerichte afspraken over observaties door de collega’s worden de praktijksituaties nog het meest leerzaam, een gedeelde teamervaring en zelfs in het geheugen gegrift. Ook de theoretische onderdelen die we hebben toegevoegd blijven praktisch toepasbaar. Het afdelingshoofd kan goed haar rol nemen en krijgt helder hoe zij het team met de leerstof en ervaringen van de training verder kan brengen. Tegelijk is dat de input voor haar coachingsprogramma dat hierna volgt.

Meer weten over trainingen? Of over individuele coaching? Of over ons adviesaanbod? Klik dan hieronder!