Projecten Projecten

Psychiaters en bestuurders in de pers

 

Situatie

De Parnassia Groep is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg die vele vestigingen heeft, vooral in de Randstad. Vanuit die vestigingen, specialismen, programma’s en professionals heeft Parnassia een veelvoud aan contacten met de media. Parnassia heeft ervoor gekozen om de inhoudelijke professionals waar mogelijk zelf aan het woord te laten in de media. Zij immers zijn deskundig!

Vraag en activiteiten

Parnassia vraagt De Regt Strategie & Communicatie al jaren met regelmaat om mediatrainingen te verzorgen. Voor psychiaters, bestuurders, managers, adviseurs, functioneel deskundigen. Vaak na verloop van tijd weer een ‘opfristraining’ met veel actuele praktijkcasussen. In een dag tijd en in kleine groepen trainen we op die manier een grote groep woordvoerders in de media. De trainingen maken we steeds geheel op maat voor de betreffende groep deelnemers en de actuele situatie. Het onderdeel crisiswoordvoering komt veelvuldig voor maar ook de introductie van nieuwe diensten en programma’s.

Resultaten

Al degenen die namens Parnassia of een onderdeel daarvan in de media optreden hebben een vergelijkbare training gehad. Ze beschikken over dezelfde basisvaardigheden en kennis van de wereld van de media. De afspraken met de afdeling Communicatie, de kaders van waaruit zij werken zijn helder en uniform. Functioneel woordvoerders weten waarvoor de media-adviseurs van de afdeling inzetbaar zijn en wat, omgekeerd, door die adviseurs van hen wordt verwacht. Voor een grote en diverse organisatie is de eenduidige werkwijze efficiënt en bijzonder belangrijk voor de externe beeldvorming!

Meer weten over media- en presentatietrainingen? Voorbeelden? Klik dan hieronder!