Projecten Projecten

Toekomststrategie voor adviesbureau

 Situatie

Het gaat uitstekend met het adviesbureau! De nieuwe klanten stromen binnen, bestaande klanten vergroten hun opdrachten, het netwerk werkt als nooit tevoren. Maar het begint wel te knellen. Er moeten dringend mensen bij. Niet teveel maar wel precies de goeie. Een duizendpoot natuurlijk, om mee te beginnen. Of moeten we kiezen wat we nu het belangrijkste vinden? Denken we daar hetzelfde over? Nou, nog niet. Waar willen we nu dus precies heen?

Vraag en activiteiten

Het bureau vraagt De Regt Strategie & Communicatie om hen bij dit keuzeproces te begeleiden: waar willen we heen, wat hebben we nodig en tot welke personele uitbreiding moet dat dan leiden? De Regt Strategie & Communicatie begint met diepteinterviews met de medewerkers en de directeur, apart en daarna gezamenlijk. Dat leidt tot een agenda voor twee bijeenkomsten ‘op de hei’. Dat helpt ook om de gerezen irritaties, teleurstellingen in een open klimaat te bespreken. En samen verwachtingen op te bouwen die energie geven, verbondenheid en creativiteit. Daaruit rollen een aantal acties uit voor de toekomst én de basis voor een profiel van de allereerste nieuwe m/v. De Regt Strategie & Communicatie begeleidt vervolgens het selectieproces.

Resultaten

De nieuwe vrouwelijke collega is gestart en ze past perfect in het team. Er komt weer wat lucht in de agenda’s van de anderen. De toekomstlijnen van het bureau zijn nu helder, ook de prioriteiten en de onderlinge afspraken en toezeggingen. Daar voelt iedereen zich aan gecommitteerd en is daardoor ook open bespreekbaar. Het onderling vertrouwen is versterkt. Dat is maar goed ook: het werk komt nog steeds in grote getale binnen….!

Meer weten over coaching en strategiebijeenkomsten? Klik dan hieronder op de links!