Projecten Projecten

Wethouder krijgt nieuwe energie!

Situatie

De positie van de wethouder in het college en in de raad is niet sterk genoeg. Dat heeft niet te maken met zijn inhoudelijke deskundigheid maar vooral met zijn performance, zijn vaardigheid om te onderhandelen en te debatteren en zijn souplesse in openbaar optreden. Dat kost onnodig veel energie en gaat uiteindelijk ten koste van zijn motivatie voor dit zware ambt.

Vraag en activiteiten

De wethouder vraagt De Regt Strategie & Communicatie om hem te coachen. Hij wil reflectie op zijn optreden in de raad, hulp bij een aantal zware dossiers, tips en adviezen hoe hij zijn optreden en positie kan verbeteren. Tegelijk moet het plezier in het uitdagende ambt weer terugkomen!
We spreken een aantal coachingsgesprekken af op neutrale locatie. We stellen een coachingsagenda op, maken afspraken over ‘huiswerk’ en mogelijkheden voor klankborden tussen de afspraken door. Ook met de burgemeester volgt een gesprek en we evalueren de voortgang tussentijds.

Resultaten

Op basis van de gesprekken en inzichten daaruit past de wethouder zijn aanpak aan, neemt een andere positie in en ziet tot zijn verrassing de resultaten daarvan. Dat motiveert enorm om door te gaan en verdere veranderingen te wagen. Verbetering op alle fronten is zichtbaar en dat geeft energie maar ook vertrouwen in de behandeling van de zware dossiers. Praktische tips helpen verder en het plezier komt weer terug. En vooral: een sterkere wethouder bereikt meer in college en raad!

Meer weten over coaching? Over trainingen? Klik dan hieronder!